Airco installeren?

Invoerders van airco merken aan het woord.

Enkele airco merken aan het woord

Wil je een airco installeren? Wat zeggen de invoerders van airco merken hierover?

Erik Thercon airco
Erik Waumans

Directeur Thercon, invoerder General airco en warmtepompen

“Een vaak gehoorde bezorgdheid bij de bewoners van een goed geïsoleerde woning is dat ze door te koelen, de energiewinst door minder te moeten verwarmen, verliezen. “Klopt niet”. koelen gebeurt met de huidige splittoestellen zeer efficiënt. Wij hebben dit berekend in euro’s en een seizoen koelen met een toestel met een Europees SEER A+++ energielabel kost je 1 euro per vierkante meter per jaar, met een A++ kan het voor 1,3 euro/m². Dat wil zeggen dat je voor slechts 20 euro per jaar de gemiddelde slaapkamer (15 m²) comfortabel kan houden in de zomer.” 

http://www.thercon.be

Daikin airco installeren
Roderik Desiere

Managing Director - Daikin Belgium

“Daikin is een bedrijf in beweging en zoekt voortdurend naar nieuwe oplossingen. Daarbij proberen we altijd comfort te combineren met energie-efficiëntie. We zetten momenteel sterk in op het ontwikkelen van slimme apps en Cloud-based toepassingen waarbij bijvoorbeeld het toestel zelf zal weten wanneer de gebruiker thuis komt om zo op tijd de gewenste temperatuur te regelen.”

http://www.daikin.be

Wil je meer weten over welke airco merken je beste kiest? Het beste laat je jouw adviseren door jouw lokale airconditioning plaatser of installateur. Deze kan je vinden via onze EXPERT zoekfunctie. Wil je eerst wat meer informatie over welke airco merken er zich op de markt bevinden? Lees hier meer over de verschillende airco merken

Airco installeren wordt de standaard

Het opgelegde S-peil lijkt meer oververhitting te veroorzaken, waardoor extra koeling zal moeten opgewekt worden.

Door onze woningen beter te isoleren hebben we met zijn allen aanzienlijk bespaard op onze stookkosten. Maar wat met de oververhitting van onze woningen tijdens de zomer. Je hoort het dikwijls: “Eenmaal de warmte binnen zit, krijg je ze niet meer buiten.”. 

Aan de andere kant heeft een goed geïsoleerde woning weinig verwarming nodig. Klassieke verwarmingssystemen zoals radiatoren en vloerverwarming voldoen niet meer aan de huidige wisselende verwarmingsvraag én koelingsvraag van een slaapkamer. Een kamer kan immers gebruikt worden als slaapkamer maar ook als babykamer, studeerkamer, hobbykamer, etc. 

Een airconditioning systeem kan steeds verwarmen en is bijgevolg een warmtepomp. Deze snelle luchtverwarming én koeling wint snel aan populariteit. Het speelt perfect in op de wisselende noden van onze woningen en zorgt voor een aangenaam gevoel op alle momenten. 

Waarom airco installeren een goede investering is.

Een gemiddelde zomer telt maar liefst 2 tot 3 hittegolven in België. We spreken van een hittegolf wanneer de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen tenminste 25 graden halen. Daarenboven is de temperatuur minstens drie dagen 30 graden of meer. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder zomers met meerdere hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in Europa en bijgevolg ook in België. 

hittegolf

Een airconditioning kan altijd verwarmen. Bijgevolg is dit een lucht lucht warmtepomp. Plaatst u daarenboven ook zonnepanelen, dan kan u evolueren naar een energie neutraal huis.

Door het feit dat een airco een warmtepomp is, betekent dit een meerwaarde van uw woning. De investering van een lucht lucht warmtepomp (airco) vertaalt zich direct in de marktwaarde van uw woning.

De meeste airco merken hebben een WIFI module beschikbaar. Hierdoor kan u vanop afstand uw koeling en verwarming aanzetten als u bijvoorbeeld op terug weg bent van uw werk of een weekendje weg.

Het ID van een Eye-Want EXPERT

Een Eye-Want EXPERT is een airco installateur van het hoogste niveau. Zorgvuldig gekozen door welbepaalde selectie criteria. Hij is gepassioneerd door techniek en heeft een uitzonderlijk hoog doorzettingsvermogen. Hij luistert zorgvuldig naar de noden van zijn klant, maakt goede afspraken met zijn klant en zorgt ervoor dat zijn klant 100% tevreden is.

Koeltechnisch gecertificeerd

Alle Eye-Want experts hebben alle wettelijke certificaten om op een verantwoorde manier met koelmiddelen om te gaan.

EXPERT

Alle Eye-Want experts zijn getest op bepaalde selectiecriteria. Alleen de beste airco installateurs mogen deelnemen aan dit platform.

Service

Alle Eye-Want experts hebben een uitgebreide service. Zo geniet u niet alleen van een top airco installatie. Maar ook het onderhoud en eventuele herstellingen zijn in goede handen.

Een airco installateur in elke regio van Vlaanderen.

EYE-WANT is actief in gans Vlaanderen. Van Ieper tot Maaseik. Zorgvuldig gekozen airco installateurs, met passie voor het vak. 

Elke kleur op de map hierboven stelt een plaatselijk EYE-WANT EXPERT / airco installateur voor. Omdat wij werken met specifiek toelatingsvoorwaarden ben je zeker dat deze airco installateur jou de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt. 

daikin airco plaatser

Ben jij zelf airco installateur? Denk je dat de kwaliteiten hebt om EYE-WANT-EXPERT te zijn? Klik dan hier voor meer info. 

Professioneel advies

Al onze airco plaatsers hebben ruime ervaring in hun vakgebied.

Gratis offerte

Na een plaatsbezoek van onze EXPERT volgt een gratis offerte.

Correcte prijzen

Alle EXPERTS werken onafhankelijk van deze website, zijn vrij te kiezen welk merk ze u voorstellen. Allen hebben zich geëngageerd correcte prijzen voor te stellen.

Vlotte na-service

Een na-service is een must bij ons. Bij elk van onze airco plaatsers kan je terecht voor een onderhoud of een herstelling.

Bewezen referenties

Wil je een referentie in jouw buurt, vraag aan jouw EXPERT welke werken hij bij jou in de buurt reeds heeft gedaan. Hij zal er met plezier een aantal opsommen voor jou.

Tikkeltje gek

Wij zijn allen gepassioneerd door ons vak, koeltechniek en airconditioning. Maak dat ons een beetje gek? Misschien, maar wij zijn EYE-WANT EXPERTEN!

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

Contacteer ons