Airco installeren?

Wil je airco installeren? Een duidelijke meerwaarde voor je woning

Waarom airco installeren een goede investering is.

Maar liefst 3 hittegolven in 2019. We spreken van een hittegolf wanneer de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen tenminste 25 graden halen. Daarenboven is de temperatuur minstens drie dagen 30 graden of meer. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder zomers met meerdere hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in Europa en bijgevolg ook in België. 

hittegolf

Airco = warmtepomp

Een airconditioning kan altijd verwarmen. Bijgevolg is dit een lucht lucht warmtepomp. Plaatst u daarenboven ook zonnepanelen, dan kan u evolueren naar een energie neutraal huis.

Meerwaarde woning

Door het feit dat een airco een warmtepomp is, betekent dit een meerwaarde van uw woning. De investering van een lucht lucht warmtepomp (airco) vertaalt zich direct in de marktwaarde van uw woning.

Bediening via WIFI

De meeste airco merken hebben een WIFI module beschikbaar. Hierdoor kan u vanop afstand uw koeling en verwarming aanzetten als u bijvoorbeeld op terug weg bent van uw werk of een weekendje weg.

Airco installeren wordt de standaard

Het opgelegde S-peil lijkt meer oververhitting te veroorzaken, waardoor extra koeling zal moeten opgewekt worden.

Door onze woningen beter te isoleren hebben we met zijn allen aanzienlijk bespaard op onze stookkosten. Maar wat met de oververhitting van onze woningen tijdens de zomer. Je hoort het dikwijls: “Eenmaal de warmte binnen zit, krijg je ze niet meer buiten.”. 

Aan de andere kant heeft een goed geïsoleerde woning weinig verwarming nodig. Klassieke verwarmingssystemen zoals radiatoren en vloerverwarming voldoen niet meer aan de huidige wisselende verwarmingsvraag én koelingsvraag van een slaapkamer. Een kamer kan immers gebruikt worden als slaapkamer maar ook als babykamer, studeerkamer, hobbykamer, etc. 

Een airconditioning systeem kan steeds verwarmen en is bijgevolg een warmtepomp. Deze snelle luchtverwarming én koeling wint snel aan populariteit. Het speelt perfect in op de wisselende noden van onze woningen en zorgt voor een aangenaam gevoel op alle momenten. 

Offerte airco

Wil je een airco installeren? EYE-WANT is een netwerk van installateurs,
experts in airco en warmtepompen. Bekijk hier meer informatie over EYE-WANT.  
Onze EXPERTS helpen je graag verder met een offerte. 

Airco merken aan het woord

Wil je een airco installeren? Wat zeggen de invoerders van airco merken hierover?

Erik Thercon airco
Erik Waumans

Directeur Thercon, invoerder General airco en warmtepompen

“Een vaak gehoorde bezorgdheid bij de bewoners van een goed geïsoleerde woning is dat ze door te koelen, de energiewinst door minder te moeten verwarmen, verliezen. “Klopt niet”. koelen gebeurt met de huidige splittoestellen zeer efficiënt. Wij hebben dit berekend in euro’s en een seizoen koelen met een toestel met een Europees SEER A+++ energielabel kost je 1 euro per vierkante meter per jaar, met een A++ kan het voor 1,3 euro/m². Dat wil zeggen dat je voor slechts 20 euro per jaar de gemiddelde slaapkamer (15 m²) comfortabel kan houden in de zomer.” 

http://www.thercon.be

Daikin airco installeren
Roderik Desiere

Managing Director - Daikin Belgium

“Daikin is een bedrijf in beweging en zoekt voortdurend naar nieuwe oplossingen. Daarbij proberen we altijd comfort te combineren met energie-efficiëntie. We zetten momenteel sterk in op het ontwikkelen van slimme apps en Cloud-based toepassingen waarbij bijvoorbeeld het toestel zelf zal weten wanneer de gebruiker thuis komt om zo op tijd de gewenste temperatuur te regelen.”

http://www.daikin.be

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

OFFERTE AIRCO