EEN JAPANS TOPMERK | AIRCO & WARMTEPOMPEN

Hitachi airco

Een airco of warmtepomp van Hitachi is kiezen voor toptechnologie

EEN STERKE JAPANNER

HITACHI AIRCO

Hitachi is van origine een Japans product. Velen van ons kennen Hitachi van de powertools of van de grote bouwmachines. Maar velen weten niet dat Hitachi al jaren kwalitatieve airco en warmtepompen maakt. Hitachi is bij vele installateurs gekend als een kwalitatief merk, maar omwille van het feit dat Hitachi niet de grootste marketing machine is Hitachi niet goed gekend bij het grote publiek. Hitachi als een groep is actief in IT,  energie, industrie, mobiliteit en smart life. Hitachi telt globaal een 800 tal bedrijven en heeft maar liefst 295’000 werknemers over de wereld. Hitachi is enorm actief in het ioT domein – Internet Of Things. Zo heeft het een samenwerking met Daikin om samen hun productie beter te maken. 

Hitachi is een Japanse airco fabrikant sterk in VRF systemen. Dit zijn systemen gemaakt voor kantoren. Met hun Yutaki warmtepompen kennen zij momenteel een enorme groei bij onze noorderburen, Nederland. Hitachi staat voor een gebruiksvriendelijke interface, transparante technologie en kwaliteit. 

Hitachi - De geschiedenis.

Hitachi werd opgericht door Namihei Odaira in 1910. Hij was een elektrische ingenieur die droomde van elektrische machines die de Japanse industrie sterker zouden maken. De eerste doorbrak kwam in 1910 met het ontwikkelen van een 5PK elektrische motor. In 1945 focust Hitachi op het herstel van het land door de fabricage van spoorweg transport. Zo zal het later, in de jaren 60, instaan voor de hoge snelheidstrein ook wel gekend als Shinkansen. Daarnaast was het actief in de behandeling van afval water, gebouwentechnologie en landbouw. Wat in de latere decennia volgt is een innovatieve tijd. In 1959 staat Hitachi in voor de eerste computer met transistors voor huishoudelijk gebruik. Later in 1983 produceert Hitachi de eerste supercomputer. In de 21ste eeuw gaat Hitachi voor sociale innovatie. Hun missie is toegevoegde waarde leveren door gebruik van geavanceerde technologieën in infrastructuur en communicatie systemen. 

Bron: https://social-innovation.hitachi/en/about/history/?h=1

 

HITACHI AIRCO

Wenst u in contact te komen met een EXPERT in HITACHI airco systemen?