LAAT JE HELPEN BIJ JOUW KEUZE OM AIRCO TE KOPEN

Mobiele airco kopen of vaste airco kopen?

De voor én nadelen van mobiele airco en vaste airco op een rijtje

Airco plaatser
Play Video

Onze EXPERTS leggen u graag de voor en nadelen uit.

Mobiele airco kopen?

Overweeg je mobiele airco te kopen? Kijk dan zeker naar dit samenvattend filmpje over mobiele airco. Je leest over de voor én nadelen van mobiele airco. Het geluidsniveau en het vermogen van de mobiele airco. Of wil je liever een vaste airco? Kieskeurig.nl nam alvast de moeite om het mooi samen te vatten voor u. Wil je meerdere kamers uitrusten met airco, ga voor vaste airco. Wil je enkel de slaapkamer uitrusten met mobiele airco en deze occasioneel gebruiken in de leefruimte, weet dan deze aardig wat gewicht heeft en niet zo eenvoudig op en af een trap te vervoeren is. Denk ook na over het geluidsniveau. Een vaste airco is een pak stiller dan een mobiele airco.

Mobiele airco in detail

Mobiele airco - Aandachtspunten

Het is een mooie zomerdag, je gaat naar de zee, naar een meer of je doet een terrasje. ‘s avonds is het aangenaam warm maar dat blijft het ook. Onze nieuwbouw woningen worden héél goed geïsoleerd, wat goed is voor onze stookkosten. Maar in de zomer lijden onze woningen dikwijls aan oververhitting. Dan komt de vraag naar airco. Kies je beter voor een mobiele airco of voor een vaste airco. Wij zochten het voor je uit.

Welk vermogen kies je?

Mobiele airco systemen worden dikwijls uitgedrukt in BTU. Dit is de afkorting voor British Thermal Units. Vaste airco systemen worden daarentegen dikwijls uitgedrukt in kW of Watt. Hoe kies je nu het juiste vermogen voor je mobiele airco of vaste airco? Hieronder een overzicht van de indicatieve prijzen en hun toepasbare ruimtes.

 

Klik op mij voor korting

CODE: EWEX2020

Ruil de code in en krijg 10% korting.
Ja, ik wil mijn code inruilen.

Hoeveel geluid maakt een mobiele airco?

Eén van de meest gehoorde nadelen van de mobiele airco is dat hij vrij luidruchtig is. Met geluidsniveau’s tussen de 55 en 65 dBA zijn ze inderdaad luidruchtige jongens. Aan de andere kant is een mobiele airco een vrij goedkope oplossing om snel een ruimte te koelen. Woon je in een gehuurde woning of appartement kan je soms ook gewoon geen vaste airco zelf kopen. Maar hoeveel is nu véél? Wij proberen u een impressie te geven van het geluidsniveau van een mobiele airco.

geluid

Een vaste airco heeft een geluidsniveau van 19 tot 22 dBA op fluisterstille stand. Een mobiele airco haalt makkelijk 50 tot 65 dBA. Als je weet dat per 3 dBA er een verdubbeling in geluid plaats vindt dan weet je dat mobiele airco best veel lawaai maakt. De reden hiervoor is dat bij een mobiele airco de compressor (motor) in de buitenunit zit en bij een vaste airco zit de compressor in de buitenunit. 
Conclusie: Ga je voor een budget oplossing, mobiele airco, dan ga je het geluidsniveau erbij moeten nemen of oordopjes moeten kopen wil je erbij slapen. Ga je voor een vaste airco is het geluidsniveau verwaarloosbaar maar is een pak duurder dan mobiele airco.

Is een mobiele airco ook werkelijk mobiel

Een mobiele airco weegt tussen de 30 a 40 kg. Wil je hem op de trap heffen om bijvoorbeeld van de slaapkamer naar de leefruimte te verplaatsen zal je een sterk persoon nodig hebben. Wat we hiermee willen zeggen is dat bv oudere personen dit niet aankunnen. Daarenboven zal de slang waarmee de warmte wordt afgevoerd ook opnieuw moeten aangekoppeld worden op een ander raam. De bijbehorende afdichting zal ook aangepast moeten worden. Al snel een klus van een klein half uurtje. Ervaring leert ons dat mobiele airco 99% van de gevallen tijdens de zomer in de ruimte blijft staan en tijdens de winter verdwijnt in de bergruimte. 

Help ons even aub