OP ZOEK NAAR HET JUIST AIRCO MERK

Welk airco merk kiezen?

Onze EXPERTS geven je de aandachtspunten als je een aircomerk kiest

AIRCOMERK - EEN BELANGRIJKE KEUZE, OF NIET

Welk airco merk kiezen

Een veel gestelde vraag is: “Welk airco merk moet ik kiezen?”. Men vraagt zich af welk airco merk heeft de beste garantie, welk airco merk heeft de beste service, welk airco merk heeft de beste rendementen, welk airco merk is het mooiste, etc. 

Onze EXPERTS geven je graag hun mening over welk airco merk kiezen. Alvorens te beginnen willen wij jullie duidelijk maken dat de klanten van de airco merken, de installateurs zijn. Het zijn de installateurs die de airco systemen aankopen bij hen en vervolgens bij de particulier thuis plaatsen. Je kan je hoofd dus breken over welk airco merk kiezen, maar wij zijn van mening dat je beter moet stil staan bij welke airco plaatser te kiezen. Daarom hebben wij, de EYE-WANT EXPERTS deze website tot leven geroepen: Wie is EYE-WANT?

Deze website is een merk neutrale website en heeft geen voorkeur van merk. Echter willen wij wel vanuit onze verschillende ervaringen jullie een introductie geven van de verschillende airco merken. 

Op wat moet je letten bij een airco merk?

Als je nadenkt over welk airco merk kiezen, dan is het belangrijk een aantal vragen te stellen. Wij zijn dé specialisten airco, wij zijn erbij wanneer het goed gaat met een merk, maar wij zijn er ook bij als het verkeerd gaat bij een merk. Hier enkele cruciale punten waarop je moet letten als je nadenkt over welk airco merk kiezen. 

  • Heeft het airco merk een verdelers / plaatsers netwerk in België?
  • Hoeveel jaar garantie geeft het merk mij en hoeveel jaar garantie geeft de airco plaatser mij?
  • Hoeveel jaar na installatie kan ik nog rekenen op wisselstukken?
  • Wat is de ervaring van de airco plaatser met dit airco merk?

De EYE-WANT EXPERT die onze offerte kwam opmeten werkte met drie verschillende airco merken. Hij had een goeie reden om met elk airco merk samen te werken. In ons geval was de keuze design en daarom kozen we voor Daikin uiteindelijk.

- Mieke, Lede

EEN OVERZICHT VAN DE AIRCO MERKEN

DE TOP 6 VAN AIRCO MERKEN

Door ervaring met onze EYE-WANT EXPERTS hebben wij een overzicht gemaakt van de top 6 airco merken die gebruikt worden door airco plaatsers in België. Deze website is een merkneutrale website en daarom staan ook alle airco merken in een willekeurige volgorde gerangschikt. 

Wij benadrukken nogmaals de keuze van het airco merk ondergeschikt is aan de keuze van de airco plaatser. Het is de airco plaatser, airco installateur die je zal helpen als je airco een foutstoring heeft. Kies daarom een goede airco installateur, laat onze EXPERTS u helpen bij uw keuze! 

Daikin

Daikin is van origine Japans. Echter met zijn productie eenheid in Oostende is Daikin een belangrijke Belgische werkgever. De verdeling van dit merk gebeurd door Daikin België, onderdeel van DENV: Daikin Europe NV. Daikin België is hét gekentste airco merk bij de particulier omwille van zijn grote reclame campagnes. Het is het merk dat garant staat voor innovatie en kwaliteitsvolle producten. Meer weten over Daikin kan hier: Wie is Daikin?

Hitachi

Hitachi is bij het grote publiek voornamelijk gekend door zijn power tools en heavy duty kranen en gravers. Wat veel mensen niet weten is dat deze Japanse fabrikant ook kwaliteitsvolle airco en warmtepomp toestellen verdeelt. Met een BENELUX aanpak wordt dit airco merk Hitachi verdeelt door HD klimaatsystemen in Nederland, Dordrecht. Meer weten over Hitachi kan hier: Hitachi airco

Hisense

Hisense is een relatief nieuwe speler op de markt maar in de rest van Europa al flink gekend omwille van zijn elektronica (GSM, koelkasten, TV’s). Hisense is een Chinees airco merk en heeft sinds 2003 een samenwerking met Hitachi en produceert sindsdien een deel van de airco toestellen voor Hitachi. Sinds 2015 is Hisense met zijn eigen airco merk op de BENELUX markt. De verdeling van het airco merk Hisense gebeurd door HS Climate Solutions in Nederland, Dordrecht. 

Mitsubishi

Dit airco merk is het tweede grootste airco merk van België, na Daikin. Door zijn continue inzet heeft dit airco merk sinds de jaren 80 een flinke groei gekend. Sinds 2010 is de verkoop in België in handen van Mitsubishi Electric HQ. Gevestigd in Loppem en met een stevig marktaandeel in België is dit airco merk een gekende waarde bij de airco plaatsers: Meer weten over Mitsubishi kan hier: Mitsubishi airco

Fujitsu General

Fujitsu General omvat eigenlijk twee merken, verdeelt via twee afzonderlijke kanalen. Zowel General als Fujitsu kennen hun oorsprong in Japan. General wordt verdeeld door Thercon in Aartselaar. Fujitsu wordt op zijn beurt verdeelt door SIG air handeling in Zaventem. Terwijl airco merk General (Thercon) zich focust op airco en warmtepompen heeft SIG Air Handling een tweede focus op alles wat ventilatie en koeltechnieken betreft. 

Panasonic

Meest gekend bij het grote publiek omwille van zijn kwaliteitsvolle elektronica producten wordt Panasonic verdeelt door verschillende distributeurs in België en Nederland. In België is Frigro de gekendste verdeler bij de airco plaatsers. Panasonic zet niet alleen in op airco systemen maar is ook actief in de lucht water warmtepompen met zijn Aquarea toestellen. Meer weten over Panasonic airco kan hier: Panasonic

HOE KUNNEN WE U HELPEN

Keuze bij jouw airco merk?

Onze EYE-WANT EXPERTS helpen u graag verder met de keuzen van het juiste airco merk en airco systeem. Neem contact met ons op en wij contacteren u persoonlijk op.

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

OFFERTE AIRCO