Airco, waarom?

Airco installeren is een goede investering.

Verfrissing in de zomer, verwarming in de winter.

Waarom airco plaatsen?

Omdat onze zomers steeds meer hittegolven zullen krijgen.

We hebben het allemaal gemerkt, onze zomers worden de laatste jaren steeds warmer. Ook het KMI heeft dit opgemerkt. Maar liefst 3 hittegolven in 2019. We spreken van een hittegolf wanneer de maxima in Ukkel gedurende minstens 5 opeenvolgende dagen tenminste 25 graden halen. Daarenboven is de temperatuur minstens drie dagen 30 graden of meer. Het voorbije decennium was het warmste ooit. Lees meer hier. En het is niet enkel bij ons in België, ook de rest van Europa kreunt al jaren onder zomers met meerdere hittegolven. Het is dus niet verwonderlijk dat airco plaatsen aan populariteit wint in België. Je kan proberen jouw eigen airco te maken of een mobiele airco aankopen. Maar onze ervaring is dat een split airco of multi split airco de juiste investering is. Onze EYE-WANT-EXPERTS helpen je graag verder in deze keuze. 

Play Video

Waarom airco plaatsen?

Omdat overproductie van zonnepanelen niets opbrengt.

Zonnepanelen produceren elektriciteit. Sinds de aankondiging van de digitale teller staan de eigenaars van zonnepanelen voor een uitdaging. Immers de geproduceerde stroom injecteren op het net zal amper iets opleveren. Vele mensen zijn opzoek naar een oplossing voor hun digitale teller. Een aircoheater in combinatie met zonnepanelen is een ideale combinatie. Zonnepanelen produceren namelijk het meeste op een mooie zomerdag. Een airco zal je ook veelal gebruiken op een mooie zomerdag. Dat maakt de airconditioning  een goede aanvulling op jouw zonnepanelen. De airco zal de opgewekte stroom verbruiken om jouw huis af te koelen

Beter geïsoleerde huizen zullen sneller oververhitten...

– Prof. Hugo Hens, Departement Burgerlijke Bouwkunde, KU Leuven
Bron: Vlaamse Confederatie Bouw

Waarom airco plaatsen.

Een alternatieve en duurzame verwarming.

Na het verbod op stookolieketels kondigt de regering ook een stop aan op gasketels voor de nieuwbouwwoningen vanaf  2026. Een airco is een lucht lucht warmtepomp die jouw woning kan koelen én verwarmen. Zelfs bij vriestemperaturen zal een lucht lucht warmtepomp of aircoheater jouw woning voldoende warm krijgen.

Bijkomend heeft (bijna) elk aircomerk een applicatie om de airconditioning met jouw smartphone te bedienen. Dit zorgt voor een gebruiksgemak dat men met radiatoren en klassieke verwarming dikwijls niet heeft. 

Een aircoheater in elke ruimte betekent ook dat elke ruimte afzonderlijk kan ingesteld worden. De slaapkamer van de ouders op 16°C verwarmen terwijl de slaapkamer van de studerende zoon of dochter op 24°C verwarmen staat. Dat is geen probleem voor de aircoheater

Play Video

Een lucht water warmtepomp is dikwijls een dure investering als het gaat over de vervanging van een gasketel of stookolieketel. Een lucht lucht warmtepomp of airocheater is hiervoor een goedkoper alternatief. Combineer de aircoheater met een warmtepompboiler en je hebt tegelijk ook een oplossing voor jouw sanitair warm water. 

Het selecteren en berekenen van een aircoheater laat je best over aan een specialist, een EYE-WANT-EXPERT. Hij kan de juiste selectie maken van de buitenunit en binnenunit. Ook kan hij je advies geven over de verschillende types binnenunit aircoheaters. Wil je graag een design opbouw unit zoals bv Daikin Stylish of wil je graag een inbouwmodel. Onze EYE-WANT-EXPERT helpt je graag verder.

Het ID van een Eye-Want EXPERT

Een Eye-Want EXPERT is een airco installateur van het hoogste niveau. Zorgvuldig gekozen door welbepaalde selectie criteria. Hij is gepassioneerd door techniek en heeft een uitzonderlijk hoog doorzettingsvermogen. Hij luistert zorgvuldig naar de noden van zijn klant, maakt goede afspraken met zijn klant en zorgt ervoor dat zijn klant 100% tevreden is.

Koeltechnisch gecertificeerd

Alle Eye-Want experts hebben alle wettelijke certificaten om op een verantwoorde manier met koelmiddelen om te gaan.

EXPERT

Alle Eye-Want experts zijn getest op bepaalde selectiecriteria. Alleen de beste airco installateurs mogen deelnemen aan dit platform.

Service

Alle Eye-Want experts hebben een uitgebreide service. Zo geniet jij niet alleen van een top airco installatie. Maar ook het onderhoud en eventuele herstellingen zijn in goede handen.

Waarom airco plaatsen.

Omdat ons lichaam niet tegen langdurige warmte kan.

Bij zeer warme omgevingstemperaturen kunnen zich een aantal plotse probleemsituaties voordoen. We denken aan uitdroging, zwelling door warmte, warmtekrampen, uitputting, hitteslag of zelfs hitteberoerte. Hitte kan dus schadelijk zijn voor de gezondheid. Een hitteberoerte kan dodelijk zijn. Vooral bij een hoge vochtigheidsgraad kan de lichaamstemperatuur snel stijgen. Bron: www.warmedagen.be

Play Video

Waarom is airco plaatsen een goed idee? Wat je moet weten over airco lees je hier. Op wat moet je letten bij airco plaatsen? Wat kan je zelf doen bij airco plaatsen? Kies ik beter voor een mobiele airco of een vaste airco? Wat kost een mobiele airco? Wat kost een vaste airco? Is airco milieu onvriendelijk?

Zoek je een airco plaatser in jouw buurt? Kom in contact met één van onze EYE-WANT EXPERTS in jouw buurt en laat je begeleiden in jouw keuze. Al onze airco experts zijn zorgvuldig na een selectieprocedure geverifieerd als EYE-WANT EXPERT. Wil je meer weten over onze netwerk van airco plaatsers in jouw buurt, klik dan hier.

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

Contacteer ons