Warmtepomp kopen?

Lucht water warmtepomp kopen

Wat is een lucht water warmtepomp?

Een lucht water warmtepomp kopen? Dit is een airco die de buitenlucht afkoelt. Immers, als je een medium afkoelt onttrek je aan dit medium warmte. Vervolgens gaat de warmtepomp deze onttrokken warmte naar een hoger niveau gaan pompen. Deze warmte zal via de warmtewisselaar afgegeven worden aan water. Meer weten over de werking van een warmtepomp klik hier.

airco installateur

Lucht water warmtepomp prijs

De prijs van een lucht water warmtepomp hangt af van het vermogen van de warmtepomp. Laat ons een concreet voorbeeld nemen van een gemiddelde woning in België. Dit zijn de gegevens van de woning:

 1. Vloerverwarming – 70 m²
 2. Sanitair voorraadvat – 200 liter
 3. Benodigd vermogen bij -10°C – 4,5 kW

Om een vermogen te kunnen garanderen bij -10°C is de vuistregel dat de warmtepomp nog 80% van zijn vermogen behoudt. Daarom kiezen we voor een warmtepomp met een nominaal vermogen van 6 kW. Als voorbeeld nemen we een vloerverwarming type tacker. Aanvullend zullen we een Daikin lucht water warmtepomp bekijken van 6 kW met een sanitair voorraadvat van 200 liter. 

 1. Vloerverwarming – 3500 euro
 2. Daikin Altherma 6 kW met geïntegreerde boiler – 6191 euro
 3. Koeltechnische aansluiting warmtepomp – 650 euro
 4. Hydraulische aansluiting warmtepomp – 850 euro
 5. Werkuren – 2000 euro

Totale lucht water warmtepomp prijs – 13191 euro (Excl BTW)

Wist je dat een lucht water warmtepomp ook kan koelen. Hiervoor schakel je de cyclus om en je warmtepomp kan koud water aanmaken. Dit koud water kan je door je vloerverwarming sturen als topkoeling of kan je gebruiken in airco toestellen als koeling voor je kamers. 

Lucht lucht warmtepomp kopen

Wat is een lucht lucht warmtepomp?

Een lucht lucht warmtepomp is een airconditioning systeem. Dit zijn split airco, multi split airco, airco met buitenunit. Deze systemen draaien hun koeltechnische cyclus om en zullen warme lucht blazen in de winter en koude lucht in de zomer. Bijgevolg is het handige aan een lucht lucht systeem dat je kan koelen in de zomer. Echter, let op: wil je subsidies ontvangen voor een lucht lucht warmtepomp? Dan zal je een attest moeten voorleggen van de warmtepomp plaatser dat de warmtepomp enkel kan verwarmen.

lucht lucht warmtepomp daikin stylish

Lucht lucht warmtepomp prijs

Als voorbeeld nemen we een oppervlakte van 70 vierkante meter. Daarenboven is deze ruimte verdeelt over 3 oppervlaktes. Dit doen we om de vergelijking te kunnen maken tussen een lucht lucht warmtepomp en een lucht water warmtepomp. 

 1. Kamer 1 – Daikin Stylish 3,5 kW
 2. Kamer 2 – Daikin Stylish 2,0 kW
 3. Kamer 3 – Daikin Stylish 2,0 kW 

Deze drie ruimtes sluiten we aan op een Daikin multi split airco – 3MXM68

 1. Kamer 1 – 756 euro
 2. Kamer 2 – 524 euro
 3. Kamer 3 – 524 euro
 4. Buitenunit – 2441 euro
 5. Installatiematerialen – 850 euro
 6. Werkuren – 2000 euro
Totale lucht lucht warmtepomp prijs – 6895 euro (Excl BTW)
warmtepompboiler stiebel eltron

Echter, om een correcte vergelijking te maken met een lucht water warmtepomp moet je ook een sanitaire boiler in rekening brengen. Een lucht lucht warmtepomp kan immers geen sanitair voorraad vat warm maken. Hiervoor gebruiken we een warmtepomp boiler. De gemiddelde kostprijs van een warmtepomp boiler geleverd en geplaatst is 3500 euro (Excl BTW)

Totale lucht lucht warmtepomp prijs en warmtepompboiler prijs – 10395 euro (Excl BTW)

Wist je dat een lucht lucht warmtepomp een airconditioning systeem is. Daarenboven zijn de meeste airco systemen, split airco en multi split airco systemen uitgerust met een WIFI functie waardoor je deze gemakkelijk met je smartphone kan bedienen. 

Geothermisch warmtepomp kopen

Wat is een geothermische warmtepomp?

Een geothermische warmtepomp of een water water warmtepomp is een systeem die warmte onttrekt uit de grond. Dit kan door grond water af te koelen of door een buizen netwerk in de grond. De vuistregel hier is dat een geothermische warmtepomp even duur is dan een lucht water warmtepomp maar dat de meerprijs zich bevind in het aanleggen van het buizen netwerk in de grond. Gemiddeld is dit tussen de 6000 tot 8000 euro meerprijs.

Warmtepomp EXPERT in de kijker

airco installateur lokeren lec energy solutions
5/5

LEC ENERY SOLUTIONS

Expert lucht lucht warmtepomp en lucht water warmtepomphttp://www.lec-energysolutions.be

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

OFFERTE WARMTEPOMP