BELGISCH FABRICAAT

Daikin airco

Alles wat je wilt weten over Daikin airco lees je hier. 

DAIKIN EUROPE

Hoe werd Daikin opgericht?

Daikin kent zijn oorsprong in Japan, 1924. Mr. Akira Yamada maakt luchtverplaatsingsapparatuur. Door de snel groeiende markt gaat Daikin naar de comfortkoeling en de en koudeproductie en ontwikkelt het de eerste chemische koelmiddelen. In de jaren vijftig gaat het bedrijf over naar massa productie van airco systemen. Later in deze decennia (1958) ontwikkelt Daikin de eerste warmtepomp. In 1967 zet Daikin voor het eerst voet aan wal in het Europese Malta om 5 jaar later, in 1973 een productie van 8000 m² op te staren in het Belgische Oostende. Daikin Europe is geboren. De volgende decennia zal Daikin zijn Europese voetafdruk nog versterken door verschillende overnames met Daikin Belgium in 1982 als eerste overname. Anno 2020 is Daikin in Oostende, Daikin Europe het EMEA hoofdkantoor geworden. Sinds 2011 is het ook het EMEA ontwikkelingscentrum. 

Daikin, op en top Belgisch!

Daikin staat steevast voor innovatie en ontwikkeling. Hun maatschappelijk engagement laat Daikin duidelijk zien door hun milieuvriendelijke producten zoals warmtepompen en het gebruik van nieuwe koelmiddelen zoals R32. 

Design producten zijn kenmerkend voor Daikin. Zo is er sinds 2010 het prachtige airco wandmodel Daikin Emura dat nu sinds kort wordt opgevolgd door het Daikin Stylish wandmodel. 

Daikin airco is tegenwoordig op verschillende markten actief. Zo is Daikin het meeste gekend voor zijn innovatieve en energiezuinige airco systemen met maar sinds 2006 is het ook een voor trekker van de lucht water warmtepomp, Altherma. Al sinds het ontstaan in 1973 is Daikin Europe bezig met industriële koeling onder de noemer ijswater of chillers. Ook commerciële koeling met hun VRV producten behoren sinds 1982 tot hun kernactiviteiten. 

Met de introductie van Conveni-Pack in 2008  zette het de eerste stap richting supermarkt koeling en is Daikin airco nu een vaste speler in de retail koeling met Daikin Conveni Pack en hun ZEAS condensing units. 

Door de overname van het Duitse Rotex zette Daikin airco zijn verwarmingstrend door en koost het resoluut voor hernieuwbare energie. Een warmtepomp mét geintegreerde zonneboiler was een feit, de HPSU: Heat Pump Solar Unit. 

CIJFERS EN LETTERS

Daikin airco - Enkele cijfers

Daikin Europe is het EMEA hoofdkantoor, enkele facts and figures

2 MILJARD EURO

Daikin Europe is goed voor een kleine 2 miljard euro! Per jaar. Een stevige omzet die jaar op jaar de Belgische economie ten goede komt. 

6000 WERKNEMERS

Daikin Europe telt zo een 6000 werknemers in Oostende. Wat dus kan tellen voor héél belangrijk werkgever aan de Belgische kust, Oostende. 

8 EUROPESE FABRIEKEN

Vanuit Oostende stuurt men maar liefst 8 Europese productiefaciliteiten aan: België, Duitsland, Italië, UK en Turkije. Een Europese werkgever dus.

MILIEULEIDERSCHAP

Daikin neemt hun verantwoordelijk-heid serieus. Hun beleidsmaatregelen en processen worden steeds met duurzaamheid uitgevoerd. 

Daikin airco

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

OFFERTE AIRCO DAIKIN