Split airco kopen

Lees hier op wat je moet letten als je een split airco wilt kopen en online offerte aanvraagt. 

OPGELET BIJ ONLINE OFFERTES VRAGEN VOOR SPLIT AIRCO

Split airco kopen?

Wat is split airco

Aangezien je op deze pagina hebt geklikt veronderstel ik dat je weet wat een split airco is tegenover een mobiele airco. Weet je het verschil niet, dan kan je dat hier lezen: Mobiele airco kopen of vaste airco kopen?

Bij een split airco zit de compressor in de buitenunit. De compressor is het onderdeel dat het lawaai produceert. Met andere woorden, in het binnendeel zit enkel een ventilator, een expantieventiel en een warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat deze binnendelen héél stil zijn. Zelfs tot 19dBA.

Split airco - Het lelijke eendje van de klas, het buitendeel

Eén van de meest gevreesde redenen om geen split airco te overwegen is: “Wat moet ik doen met die lelijke buitenunit?”. Goed nieuws, de meeste airco fabrikanten hebben tegenwoordig een leidingsafstand van rond de 20 meter. Deze kan dus ofwel achteraan de tuin weggewerkt worden, ofwel ergens subtiel in een hoekje. Heb je echt geen plaats, dan kan je nog altijd overwegen om toch een mobiele airco te kopen of een airco zonder buitenunit

Online platformen voor offertes

Anno 2020 zoekt de moderne consument zijn informatie online. Dit begrijpen wij beter als geen ander. Echter, pas op voor website die zich voor doen als specialist airco. Pas op voor website die zich voor doen als een netwerk van installateurs. Je leest het dikwijls: “Vergelijk hier 3 offertes!“. Je vult dan je gegevens in en je wordt door een aantal installateurs gecontacteerd. De naakte waarheid achter deze websites is dat het meestal Nederlands marketing bedrijven zijn die NIETS kennen van airco, totaal geen kwaliteitscontrole doen op de installateurs waarmee ze jou met in contact brengen. Deze website is in stand gekomen om deze marketing website een antwoord te geven. Wij zijn een groep van installateurs, EXPERST, mensen met passie voor het vak, die gezamelijk een informatieve website hebben gemaakt om jullie, de klant, te leren kennen. Wil je nu weten hoe wij het anders doen? Lees het hier: Wie is EYE-WANT?

  • Vergelijk split airco offertes slim: Het internet is inderdaad een plaats om offertes op te vragen, maar vergeet ook niet de fysische wereld. Vraag aan je vrienden, familie, vrienden, kennissen of zij iemand kennen lokaal. Maar vul aub niet je gegevens in op website die adverteren met "vergelijk hier 3 offertes!"
  • Kies voor een mens, niet een merk: Slechte aircomerken bestaan er eigenlijk niet meer. Wel slechte installateurs. Kies voor de installateur waarbij je buikgevoel goed zit. Waarbij je weet dat je service, onderhoud en dergelijke kan krijgen.
  • Last but not least: Goedkoop is niet beterkoop! Vergelijk, maar als de verschillen te groot zijn, zit er waarschijnlijk een addertje onder het gras. Vraag aan de aanbieders waar zij denken dat het verschil zit en bestel niet blind de goedkoopste prijs.

EYE-WANT bracht me in contact met één van EXPERTS vlak bij mijn dorp. Hij vertelde me de aandachtspunten van de installatie, informeerde me over geluidsniveau en de eventuele onderhoudskosten. Ik vergelijk zijn offerte met een plaatselijke andere installateur en nam een gefundeerde beslissing.

- Ben, Dilsen Stokkem

Help je ons even?

IETS OM OVER NA TE DENKEN

Wist je dat...

Enkele dingen om over te overwegen als je een split airco wenst aan te schaffen?

WIFI

Wens je de airco te kunnen bedienen via een app op de smartphone? De goedkopere merken hebben deze opties meestal niet.

Verwarming

Wist je dat 99% van alle split airco systemen ook kunnen verwarmen tegenwoordig? Handig om eens snel bij te verwarmen, niet?

Onderhoud

Wist je dat mensen niet ziek worden van airco op zich? Maar wel van airco die slecht onderhouden zijn. Dit zijn immers kweekhaarden van schimmels en bacterieën. Kies voor een installateur die u ook onderhoud kan voorzien.

Koelmiddel

Een airco bevat koelmiddel. Dit is een gevaar voor het milieu. Maar, enkel als het uit de installatie ontsnapt. Kies voor een EXPERT zodat je installatie geen koelmiddel lekt. Denk aan het milieu, denk aan je kinderen.

Prijs

De gemiddelde prijs van een split airco is geleverd en geplaatst 1750 €. Prijzen variëren naar gelang de moeilijkheidsgraad en type binnenunit (opbouw of inbouw met roosters)

Meer dan 100'000

In 2018 kozen maar liefst meer dan 100'000 gezinnen om hun woning uit te rusten met airco.

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

Contacteer ons