Airco kopen?

Wil je een airco kopen?
Lees hier de do's en dont's als je een airconditioning wilt kopen.
Inside information van EXPERTS voor klanten!

Airco kopen? Daar moet even over nagedacht worden...

Het is beslist, je gaat een airco kopen. Maar hoe vind je de juiste airco die het beste bij jouw noden past. Geen nood, wij leggen het je graag uit. Hieronder hebben we een checklist gemaakt voor jou zodat je zelf al eens kan nadenken hoe en waar je airco wilt. Daikin legt je uit welke vragen je jezelf kan stellen in afwachting van een plaatsbezoek van één van onze EYE-WANT EXPERTS

Airco met buitenunit, split airco of multi split airco is de perfecte manier om op een budget vriendelijke manier een hernieuwbare energie in jouw woning te installeren of plaatsen. Een airconditioning systeem is een lucht lucht warmtepomp en dat maakt een airco systeem uitermate geschikt om jouw woning met te verwarmen én koelen. Koelen en verwarmen met een airconditioning zorgt ervoor dat tot 60% minder CO2 uitstoot dan een klassieke verwarming.

Een split airco is een terminologie die aanduidt dat het systeem uit twee delen bestaat. Een buitenunit en een binnenunit. Staat je binnendeel in koeling dan zal het buitendeel warme lucht blazen. Staat het binnendeel in verwarming dan zal het buitendeel koude lucht blazen. 

Een multi split airco is een terminologie die aanduidt dat het systeem uit één buitendeel bestaat en meerdere binnendelen of aircoheaters. Afhankelijk van het merk zal het buitendeel tot en met 6 binnendelen kunnen verbonden worden. 

Een split airco of airco met buitenunit is geschikt voor het koelen én verwarmen van één ruimte. Na de plaatsing van de aircoheater is deze niet uitbreidbaar naar een andere ruimte. Wil je dus een tweede ruimte uitrusten met airco dan zal je dus een tweede buitenunit moeten installeren met desbetreffende binnenunit. Wil je dus meerdere ruimtes uitrusten met airco dan kies je beter voor een multisplit aircoheater

De verschillende merken bieden diverse types binnenunits aan. Van standaard wandmodellen tot design units. We raden je aan om je hiervoor bij onze EYE-WANT-EXPERTS te laten informeren

Hoe herken ik een goede installateur als ik airco wil kopen?

Een goede installateur als je airco wilt kopen is van groot belang als je deze investering wilt doen. Een goede airco installateur herken je aan zijn passie voor het koeltechnisch vak. Hij zal zijn tijd nemen om alles op te meten, zal verschillende opties overwegen en met jou bespreken. Hij zoekt samen met jou naar de beste oplossing voor de binnenunit en buitenunit. Hij zal je adviseren welke merken hij je kan aanbieden. Daarenboven zal hij je uitleggen waarom hij specifiek voor deze merken kiest. Sommige airconditioning plaatsers doen niet 1 merk maar doen ook een tweede en sommige een derde merk. Vraag naar elk merk hun voordelen en nadelen. Een airco heeft een gemiddelde levensduur van 15 jaar, dus vergeet niet dat service een belangrijk punt is in jouw aankoop. En “last but not least”: Volg uw buikgevoel! Zit het gevoel goed met de man of vrouw die jouw airco komt opmeten, dan zit je alvast in de goeie richting. Met onze tips kom je vast en zeker wel. Een voorbeeld van 1 van onze EYE-WANT partners is LEC – ENERGY SOLUTIONS

EYE-WANT is een verzameling van koeltechnisch gecertificeerde bedrijven die zich gegroepeerd hebben in deze website om het grote publiek te informeren over airconditioning vanuit hun praktijk ervaring. 

Het ID van een Eye-Want EXPERT

Een Eye-Want EXPERT is een airco installateur van het hoogste niveau. Zorgvuldig gekozen door welbepaalde selectie criteria. Hij is gepassioneerd door techniek en heeft een uitzonderlijk hoog doorzettingsvermogen. Hij luistert zorgvuldig naar de noden van zijn klant, maakt goede afspraken met zijn klant en zorgt ervoor dat zijn klant 100% tevreden is.

Koeltechnisch gecertificeerd

Alle Eye-Want experts hebben alle wettelijke certificaten om op een verantwoorde manier met koelmiddelen om te gaan.

EXPERT

Alle Eye-Want experts zijn getest op bepaalde selectiecriteria. Alleen de beste airco installateurs mogen deelnemen aan dit platform.

Service

Alle Eye-Want experts hebben een uitgebreide service. Zo geniet je niet alleen van een top airco installatie. Maar ook het onderhoud en eventuele herstellingen zijn in goede handen.

Airco kopen? Wat met de buitenunit.

Een veel gestelde vraag is: ‘Wat met de buitenunit? Ik vind dat niet mooi.’. Ook hiervoor kunnen onze EXPERTS jou een oplossing bieden. De buitenunits kunnen netjes in een omkasting geplaatst worden. Een voorbeeld van een omkasting is EVOLAR. Deze omkastingen voor de buitenunit komen in verschillende maten én verschillende kleuren. Zo heb je een zwarte airco omkasting maar ook een bruine of witte airconditioning omkasting. Heb je deze liever in het hout zodat de omkasting zelf kan verven. Dat kan ook. Evolar is één van de fabrikanten van airconditioning omkastingen maar er zijn er veel meer. Onze EXPERTS helpen je graag verder in jouw keuze.  

Een airco installateur in elke regio van Vlaanderen.

EYE-WANT is actief in gans Vlaanderen. Van Ieper tot Maaseik. Zorgvuldig gekozen airco installateurs, met passie voor het vak. 

Elke kleur op de map hierboven stelt een plaatselijk EYE-WANT EXPERT / airco installateur voor. Omdat wij werken met specifiek toelatingsvoorwaarden ben je zeker dat deze airco installateur jou de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt. 

daikin airco plaatser

Ben jij zelf airco installateur? Denk je dat de kwaliteiten hebt om EYE-WANT-EXPERT te zijn? Klik dan hier voor meer info. 

EYE WANT AIRCO LOGO
Plaatsopmeting gratis?

Een gedetailleerde plaatsopmeting is nodig om tot een concrete offerte te komen. Een plaatsbezoek hoort, naar onze mening, steeds gratis te zijn.

Welke merken?

Vraag naar de airconditioning merken en waarom de installateur deze aanbiedt.

Vraag naar de voordelen en nadelen

Verkopers hebben vaak de neiging om alleen de voordelen in de verf te zetten van hun firma, maar vraag ook naar de nadelen.

Kan ik terecht voor service?

Na de plaatsing heb je ook nood aan onderhoud en soms een herstelling. Kan je hiervoor bij de installateur terecht?

Vraag korting!

Voor sommige onder ons een moeilijke, maar vraag zeker of er vanuit het airco merk geen bepaalde acties zien waardoor je een korting kan genieten.

Volg uw buikgevoel!

Net zoals vele andere dingen in het leven. Zit het buikgevoel goed dan ben je al halfweg.

WIL JE IN CONTACT KOMEN MET ONZE EXPERTS?

Contacteer ons